etiquetes aliments saludables

Us heu preguntat mai quina qualitat tenen els aliments quan aneu a comprar? I quin producte és més saludable entre una o altra marca? A partir d’ara els aliments podran incorporar un nou sistema d’etiquetes a través d’un semàfor de colors que va del verd al vermell, acompanyat de les lletres de la A a la E, com ara ja passa amb les etiquetes energètiques dels electrodomèstics. Les noves etiquetes estaran disponibles perquè, de manera voluntària, es puguin anar implantant, però serà obligatori d’aquí a un any, quan el Govern espanyol preveu tenir a punt el reial decret.

Què indica el semàfor de colors?

Es tracta d’una nomenclatura gradual que ha d’indicar als consumidors la qualitat nutricional dels aliments i les begudes, basat en les recomanacions de l’OMS i la Unió Europea entre altres societats científiques. El Ministeri de Sanitat s’ha decantat per fer servir el model Nutri-Score, que ja s’utilitza a França des de fa sis mesos i que també s’introduirà a Bèlgica i Portugal.

Què valoren les noves etiquetes de colors dels productes?

Aquest codi d’etiquetes de colors permet comparar els productes similars de manera més senzilla que ara. D’aquesta manera hi ha fins a cinc colors, i per tant, cinc lletres. Cada producte destacarà un color segons el contingut en sucres, greixos saturats, sal, calories, fibra i proteïnes. Els colors verds identifiquen els aliments més saludables i els vermells, els de menys qualitat nutricional.