Davant la convocatòria de vaga, els representants dels treballadors han acudit aquest matí a una reunió amb la direcció de l’empresa, amb la mediació del Departament d’Empresa i Ocupació. La reunió no ha durat més de mitja hora i els sindicalistes han sortit decebuts, per la qual cosa han decidit tancar-se a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals i iniciar una vaga de fam. Exigeixen “el mateix tracte que van rebre els companys del metro i els autobusos de TMB”. Per donar suport als seus representants, una seixantena de companys s’han manifestat davant l’edifici, el que ha obligat a tallar els carrers de Sepúlveda i Villarroel.

El Comitè d’Empresa dels FGC denuncia que la plantilla s’ha vist perjudicada els últims anys amb reduccions salarials del 5%, a més del 3% addicional marcat per la Generalitat per a tots els empleats públics. Els treballadors volen tornar a negociar lliurement els seus convenis amb la direcció de l’empresa, en lloc d’assumir directament les retallades que el Govern imposa als seus sous.

En cas que finalment no s’arribi a cap acord, els sindicats mantenen convocada la vaga als Ferrocarrils de la Generalitat per als dies 10, 11, 24, 25 i 26 de maig i els dies 12, 13 i 14 de juny. Els serveis mínims també seran motiu de conflicte: la Generalitat i la direcció dels FGC volen que siguin del 60% en hores punta i del 30% en hores vall, mentre que els treballadors demanen els mateixos serveis mínims que en altres ocasions havien acordat amb el govern tripartit, és a dir, del 50% en hores punta i cap tren circulant la resta del dia.