Reunió econòmica al més alt nivell a Barcelona. Una reunió extraordinària, és una de les dues ocasions durant l'any en què els 23 membres del consell del BCE la celebren fora de l'escenari habitual, Frankfurt. I avui a Barcelona hi havia especial interès per saber la valoració que fa el Banc Central Europeu de les polítiques d'austeritat impulsades pel Govern espanyol, unes polítiques que Mario Draghi ha aplaudit. MARIO DRAGHI, president del BCE "El Govern espanyol ha fet esforços molt significatius. Una sèrie de reformes que cal recordar que s'han pres amb molt poc temps. I car reconèixer aquest gran esforç. Necessitarem temps per veure com aquests diners es propaguen per l'economia real." Mesures d'ajust però també mesures que impulsin l'economia i crein ocupació, un missatge que el BCE ja fa dies que ha començat a perfilar com un cert gir en les polítiques per sortir de la crisi. Mesures que no només ha de decidir el BCE segons Draghi, que ha instat els governs europeus a fer una reflexió... Calen més actuacions, no es descarta una nova injecció econòmica a la banca, però també un mercat laboral únic i mesures per eradicar l'atur juvenil, una de les conseqüències de la crisi. Draghi ha dit que és conscient i que entén la ràbia dels principals castigats per les retallades... Els puc entendre, els puc entendre molt bé encara que quan aquesta ràbia es converteix en violència només ho puc condemnar Contra aquesta indignació, ha dit Draghi, cal que els governs apliquin les mesures amb sinceritat i determinació.

En una roda de premsa després de la reunió del Consell de Govern del BCE, Draghi ha exposat les previsions econòmiques per a la zona euro. D’una banda, es calcula que la inflació se situarà al voltant del 2% enguany a causa de l’increment dels preus i els impostos indirectes. El president del BCE afegeix que en els primers mesos de 2013, la taxa es podria situar per sota d’aquesta xifra.

Draghi reconeix que els indicadors mostren una feble activitat econòmica. Tot i això, afegeix que s’han produït avanços i que molts països han millorat les finances públiques. En aquest sentit, ha reconegut el gran esforç de les mesures d’austeritat de les empreses a Espanya. També ha remarcat el progrés d’Itàlia, una de les altres economies europees que està en el punt de mira.

Tot i això, Mario Draghi ha fet un apunt optimista i espera que es produeixi una recuperació gradual de l’economia durant aquest any. El president del Banc Central Europeu ha fet una crida als estats de l’eurozona perquè impulsin reformes a favor de l’activitat empresarial, la creació d’empreses i ocupació.