Entitats socials i sindicats es preparen per al Dia del Treball, quan tornaran a sortir al carrer. Més d'un miler de persones s'han concentrat avui davant l'Ajuntament de Barcelona, una escena que s'ha repetit a diversos pobles i ciutats. JORDI PEDRET "És de responsabilitat ciutadana venir." VIOLETA SANTOS "Sóc interina i el 30 de juny em substitueixen per una pissarra digital." Entre els assistents, també formacions polítiques com Iniciativa, Esquerra Republicana o el PSC. Tot junts denuncien que les mesures adoptades pel govern no serviran per sortir de la crisi. Rebutgen tant els pressupostos de l'Estat com la tisorada addicional en sanitat i educació. JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "El govern ens ha enganyat." Les crítiques també s'estenen al govern català, a qui acusen de retallar i privatitzar el sistema. JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya "El que cal és negociació." Pel convocants de la concentració hi ha alternatives. La primera que proposen és una reforma integral del sistema fiscal per redistribuir la riquesa.

La plataforma Prou Retallades vol repetir l’èxit de la primera gran protesta contra les polítiques d’austeritat del 14 de març. El col·lectiu, que agrupa unes 200 entitats, acusa el govern d’emparar-se en la manca de recursos per amagar una política de desmantellament dels serveis públics. El pagament d’1 euro per recepta mèdica o la pujada de les tarifes del transport públic ha portat la plataforma a convocar la manifestació, que ha acabat amb la lectura d’un manifest en defensa del benestar i els drets socials.

Aquesta, a més, ha estat la primera manifestació després de l’anunci d’un augment de l’IVA i saber que a l’Estat ja hi ha més de 5.600.000 aturats.