JOSEP M. ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "El Govern del Partit Popular no ho han pensat gaire. No han treballat per fer un sistema sanitari més eficient ni un sistema universitari més eficient, han anat directament a recaptar." JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya "Aquestes retallades a la sanitat, a l'educació, a la dependència, a la seguretat, en definitiva del nostre país. Aquestes retallades brutals que fan que aquest país s'estigui empobrint més, que cada cop ens allunyen més de la sortida de la crisi i que no ajuden a crear ocupació, i que fan hi hagi més fractura social i desigualtat."

En declaracions a l’assemblea conjunta que han celebrat a les Cotxeres de Sants per preparar el Dia del Treball, els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i d’UGT, Josep Maria Àlvarez, han fet una crida a la participació en la manifestació de l’1 de maig.

“Hem de fer un esforç per omplir els carrers de Catalunya amb manifestacions perquè el PP i CiU tinguin la certesa que aquest combat, el guanyarem”, ha reclamat Àlvarez, que ha lamentat que els ciutadans hagin d’assumir cada dia l’anunci de noves retallades, augments de taxes i copagaments en l’àmbit sanitari.

A més de l’1 de maig, els sindicats preparen concentracions el diumenge 29 d’abril en diferents punts de Catalunya i, segons Gallego, també estudien una “gran mobilització” per al dissabte 12 de maig contra les retallades i en favor dels drets polítics, ja que s’oposen que es qüestionin drets com el de reunió, organització, manifestació i vaga.

Els representants dels dos sindicats majoritaris han afirmat que a mesura que s’anunciïn noves mesures, decidiran quin grau de pressió exerciran per forçar el Govern a obrir vies de negociació. En aquest sentit no han descartat que es pugui convocar una altra vaga general “a mitjà termini” si l’executiu central manté la seva política.