Respecte 2011, l’atur a la ciutat de Barcelona ha augmentat un 4,8%. Actualment hi ha 5.199 persones aturades més que l’any passat.

Segons les dades del Ministeri d’Ocupació, el nombre d’aturats a la província de Barcelona va augmentar a l’abril en 266 persones -un 0,06%- i ja hi ha 473.959 desocupats. Pel que fa a la resta de províncies, l’atur també va pujar a Lleida i, en canvi, va disminuir a Girona i Tarragona.

A tot Catalunya, l’atur va donar un respir i va baixar un 0,4% (2.526 persones menys). Analitzant les dades per sectors, en el conjunt del territori català on més va baixar l’atur és en el sector dels serveis, amb 2.806 aturats menys. Una xifra que s’explica per la contractació durant la Setmana Santa.

A tot Espanya, el nombre d’aturats es va situar en la xifra de 4, 74 milions de persones, un 0.14% menys respecte al març. Es trenca així amb una dinàmica de vuit mesos consecutius de pujades. On més va baixar és a Andalusia, Balears i Catalunya. Va pujar a les Canàries i a la Comunitat Valenciana.

> Consulta les dades en el gràfic interactiu: l’evolució de l’atur mes a mes