Aquesta és la bandera de 10 metres que encapçalarà la manifestació de demà. Un lema que fa al·lusió a les fortes retallades que s'estan prenent des de l'Administració: "S'ho volen carregar tot". Banderoles, enganxines i aquesta tarda, les tisores com a protagonistes. Un cop tot enllestit, només falta carregar-ho a la furgoneta. ANDRÉS QUEROL, membre de CCOO "El primer de maig és per les organitzacions sindicals és evidenment un dia de reivindicació i per tant també una reivindicació del sindicalisme." El Dia del Treball de l'any passat, segons les organitzacions sindicals, es van aplegar unes 40.000 persones. Amb la situació econòmica actual, els sindicats confien que el primer de maig d'enguany sigui encara més massiu. JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO "Però aquest és un 1 de maig especial des del punt de vista que ve marcat per el principal problema que tenim com a societat, que són els alts nivells d'atur." Una protesta que coincideix amb l'anunci del Govern espanyol de noves retallades de cara al consell de ministres d'aquesta setmana. JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretrai general d'UGT "El senyor Rajoy ens ha enganyat previ a les eleccions, i ho continua fent cada divendres i sembla que ho continuarà fent i és una vergonya." Com a prevenció, i com ja va anunciar després dels incidents de la vaga general, l'Ajuntament s'ha plantejat retirar els contenidors dels carrers propers al recorregut de la manifestació. Una manifestació que començarà a dos quarts de 12 des de la Ronda Sant Pere fins a la Catedral. Tot a punt per a una de les manifestacions més importants, la del Dia del Treballador. Els sindicats calculen que demà poden arribar a concentrar-se unes 50.000 persones.

Les principals organitzacions sindicals confien a treure al carrer 50.000 ciutadans en les manifestacions de l’1 de maig a Catalunya. Les retallades en educació i sanitat, la reforma laboral aprovada al febrer i els últims anuncis de pujades d’impostos per a 2013 fan esperar una participació més important que altres anys en aquest 1 de maig, segons els líders de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez. Tanmateix, les organitzacions sindicals posen a prova la seva capacitat de mobilització el darrer dia d’un llarg pont que molts han aprofitat per passar uns dies de vacances fora de l’àrea metropolitana.

La manifestació central de Barcelona, convocada per CCOO i UGT, surt a les 11.30 h de la confluència del passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere sota el lema “Treball, drets i dignitat. S’ho volen carregar tot”. Just darrere aquesta pancarta hi haurà, a més dels líders sindicals, representats de diferents entitats juvenils. Els sindicats volen destacar que l’atur juvenil és un dels problemes més greus del país i que la gent jove hi participa de forma constructiva i pacífica per defensar els seus drets.

La manifestació de la CGT parteix mitja hora abans de la via Laietana amb la plaça de l’Àngel amb el lema “No a la reforma laboral. Ni rendir-se ni pactar. És hora de lluitar”. El moviment dels “indignats” fa una convocatòria alternativa per a una celebració anticapitalista a les 17.30 h a la plaça de la Universitat i a les 18 h a la de Catalunya.

Les manifestacions del Dia del Treball donen el tret de sortida a un mes de maig carregat d’esdeveniments i d’alertes policials a Barcelona, amb motiu de la cimera del Banc Central Europeu (BCE) i del primer aniversari del moviment del 15-M.