Ha estat com la pretemporada que fan els equips de futbol abans de la Lliga. Aquests quatre escriptors s'han avançat al Sant Jordi i avui ja han començat a signar els seus llibres. Els fans, encantats de poder avançar-se a dilluns, encara que hagi estat sota terra. SARA VENTURA "Dilluns treballo a Santa Eulàlia de Ronssana i quan arribo a Barcelona són quarts de vuit, per tant, poca cosa puc fer a aquella hora" JORDI SIERRA, escriptor "I coi! dic, hi ha una parada del metro que hi hagi llibres? I em van dir que si i vaig dir a doncs d'acord, abans d'anar al futbol vinc aquí" Queda clar que tant el ferrocarril com el metro són punts de lectura habituals dels ciutadants de Barcelona per aquest motiu aquests quatre autors que han fet aquesta signatura prèvia a Sant Jordi participen i molt activament en el projecte bibliotren. ENRIC TICÓ, president de Ferrocarrils de la Generalitat "Doncs el que fem és la possibilitat d'un codi QR de baixar-se el primer capítol de molts llibres i a partir d'aquí si aquest llibre t'agrada tens la oportunitat d'adquirir-lo." Avui Albert Espinosa ha estat el més sol·licitat. 'El llibre Groc' és un dels més llegits i també un dels més regalats. I és que les bones vibracions que el llibre deprèn ha aconseguit establir una relació molt especial entre escriptor i lectors. ALBERT ESPINOSA, escriptor "Crec que tinc la sort que la gent m'explica part de la seva vida, trossets d'emoció, de malaltia d'amor o de felicitat" Un petit tast del que ha de ser el gran dia de la rosa i el llibre. Una molt bona opció per als qui siguin poc amants de les aglomeracions.

L’acte s’engloba dins la campanya Bibliotren que consisteix en la possibilitat de descarregar-se els primers capítols de fins a 40 obres literàries llegint els codis QR de l’interior dels trens. L’objectiu és transformar l’interior dels trens en autèntiques biblioteques virtuals.

La iniciativa forma part del Pla Nacional de Lectura 2012-2016 que impulsa pel Departament de Cultura de la Generalitat amb l’objectiu de vertebrar esforços de diferents sectors i àmbits, orientant-los cap a l’augment dels hàbits lectors de la ciutadania.