L'horari de tancament de les terrasses del carrer de Blai podria avançar-se una hora ben aviat. Tancarien a les onze de la nit els dies laborables i a les dotze els caps de setmana. Aquesta és una de les propostes que va sortir ahir en una reunió dels comerciants i els veïns amb l'Ajuntament, que va mostrar-se disposat a incorporar-la a l'ordenança singular de terrasses. JAUME ASENS, regidor de Sants Montjuïc “Quan es fan debats amb totes les parts en conflicte, la gent posa de la seva part perquè té la complexitat de tots els interessos en joc i posa el millor de si mateix i es poden arribar a acords amplis. Ens sembla que no hi ha hagut cap oposició a l'hora de tirar endavant la proposta que hem llançat” Però aquest no és l'únic canvi que hi podria haver al carrer de Blai. El districte també es va mostrar favorable a reduir el nombre màxim de terrasses que passarien de 40 a 37 en tot el carrer. Una mesura que costa més d’entendre per part dels comerciants. OSCAR SALA, restaurador “La restauració generem com a mínim 400 llocs de treball només al carrer de Blai, paguem una pila d'impostos i seguretat social. Sembla que la solució sigui reduir horaris i reduir les terrasses, com si nosaltres fóssim uns criminals” En espera de decidir quines mesures s’aprovaran, els veïns recorden que són urgents. FERRAN PASTOR, veí del carrer “Aquest estiu, el mes d'agost, no es podia viure allà. Trobo positiu que s'intenti arreglar el tema. Ho trobo insuficient però positiu que s'intenti començar” Tot apunta que la comissió de govern acabarà aprovant definitivament aquesta ordenança singular de terrasses, però es mostra disposat a obrir un nou procés participatiu al gener per millorar-la després d'uns mesos de prova. Us ho ha explicat des del carrer de Blai, Jessica Moreno.

L’ordenança específica de terrasses del carrer de Blai podria aprovar-se ben aviat. Aquest dimecres el districte es va reunir amb veïns i comerciants de la zona per conèixer quines són les seves propostes per solucionar els problemes de convivència que viuen des de fa temps.

El consistori es va mostrar favorable a reduir l’horari dels vetlladors, que, si s’aprova la nova ordenança específica, haurien de tancar a les 11 de la nit els dies de cada dia i a les 12 els caps de setmana. També va acceptar reduir el nombre de terrasses al carrer, que pasarien de 40 a 37.

Si no hi ha sorpreses, la voluntat del districte és que la Comissió de Govern aprovi la normativa amb algun dels canvis que van sortir ahir de la reunió. Al gener però s’obriria un procés participatiu perquè veïns i comerciants facin arribar al consistori què canviarien.

Al marge de l’ordenança, ahir també van reclamar-se altres millores com ara augmentar la presència de Guàrdia Urbana per garantir el compliment de la norma, fer coincidir l’horari de neteja amb el tancament dels locals i crear dies sense terrasses perquè els veïns puguin gaudir de l’espai que ocupen els vetlladors.