La dissenyadora Anna Povo fa més de 30 anys que es dedica al disseny de moda. L’augment del preu del lloguer de la Ribera l’ha obligat a tancar la botiga de roba que tenia al centre des del 1998. “Vaig ser la pionera del Born, fa 22 anys vaig obrir la primera botiga de disseny de moda, però s’ha començat a especular i ens han anat ofegant fins que he acabat marxant”, explica la dissenyadora.

Un moment per reinventar-se

La dissenyadora va haver de deixar el local a finals d’any i ha decidit reinventar el negoci: ha instal·lat la botiga al seu taller del barri del Farró, situat en un pis. Ha aprofitat el canvi per obrir una botiga en línia i engegar un projecte de col·laboració amb joves dissenyadors, dues iniciatives que vol dur a terme gràcies a una campanya de micromecenatge.

Taller obert al talent jove

La dissenyadora obrirà el seu taller tèxtil a les tardes perquè joves dissenyadors de moda tinguin un espai on poder començar a crear els seus propis projectes, fins i tot la seva marca. Només demana un petit intercanvi per fer-ho possible perquè, diu, els joves valorin disposar d’un taller.

La manca de material i d’espai dels dissenyadors acabats de titular és un entrebanc recurrent: “Quan acabes els estudis, no tothom té el material a casa seva per poder començar i això és una oportunitat. També està molt bé poder tenir els consells d’una professional amb experiència”, expliquen Nadia Salvat i Anna Bertrina, estudiants que actualment estan fent pràctiques de patronatge i moda al taller d’Anna Povo.

Roba 100 % barcelonina

Anna Povo sempre ha apostat per una moda de proximitat, dissenyada i produïda a Barcelona. És especialista en punt i fa roba per a dona de mitjana edat. “És roba còmoda amb detalls originals, peces elegants del dia a dia”, explica Povo. Al taller del Farró fan els patrons i les proves, i la roba es talla i es cus a tallers de la ciutat. També procura que els teixits siguin de proximitat.