El cas d’un veí que assegura que ha rebut una pallissa i amenaces després de denunciar reiteradament l’existència d’un pis turístic il·legal al bloc on viu a Ciutat Vella ha encès totes les alarmes a l’Ajuntament. La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha reclamat a la plataforma Airbnb, una de les que anunciaven el pis en qüestió, que decideixi “si vol estar al costat de les màfies o de l’Ajuntament”. En una compareixença l’endemà de fer-se pública l’agressió, Sanz ha afirmat que tenen coneixement d’una vintena de multiinfractors que, “de forma reincident i amb pràctiques mafioses, ofereixen pisos de forma il·legal”.

“Fem autocrítica i reconeixem que hem de ser més àgils”

“Estan organitzats i no tenen només un pis sinó molts més”, ha afegit la responsable d’Urbanisme. “Tenen comportaments que no són acceptables a la nostra ciutat i que s’han d’acabar”. En un contacte amb els mitjans de comunicació, Sanz també ha dit que calia fer autocrítica: “Hem de ser més àgils. També demanem més eines jurídiques perquè ara mateix l’únic que podem fer és obrir un expedient”. Segons la titular municipal d’Urbanisme, són necessàries “modificacions legislatives” que reforcin la possibilitat de fer inspeccions per precintar o clausurar pisos il·legals. Sanz ha explicat que actualment la norma és “molt garantista amb els propietaris”.

L’Ajuntament demana a la plataforma Airbnb que tingui “tolerància zero i una resposta contundent” en casos com el que han denunciat els dos veïns de Ciutat Vella, que asseguren que han rebut amenaces i una pallissa per haver informat l’Ajuntament sobre l’existència d’un pis turístic il·legal. El veí ja va avançar les seves sospites en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.