Fira de Barcelona Gran Via

Fira de Barcelona s’ha compromès aquest 2020 a consumir únicament energia elèctrica verda, és a dir, provinent de fonts renovables. L’ens ha anunciat que amb aquesta mesura s’estalviaran l’emissió de 12.500 tones de CO2 a l’any. La institució referma així el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

La Fira ha signat l’acord amb Endesa Energia, que és qui li proporciona l’energia elèctrica al recinte de Montjuïc i de Gran Via. A partir d’ara tota l’energia serà d’origen “verd” perquè prové de fonts com l’energia solar, eòlica, hidràulica, biomassa, mareomotriu, geotèrmica o biogàs. Tant el consum dels estands dels expositors com l’enllumenat són provinents d’energies renovables.

Segons el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, aquesta acció suposa fer “un pas important en matèria de sostenibilitat i en el compromís amb fomentar el desenvolupament sostenible de la nostra activitat” i a la vegada “lluitar contra el canvi climàtic”.

L’anunci de la Fira coincideix aquest divendres amb la Cimera Catalana d’Acció Climàtica que se celebra a Barcelona i que té l’objectiu de comprometre administracions, empreses i entitats a emprendre accions per lluitar contra el canvi climàtic.