News & Coffee és el nom del reinventat quiosc del passeig de Sant Joan, 17. A punt de tancar després que es jubilés l’antiga propietària, s’ha reconvertit en un espai on es poden trobar diaris i revistes i també cafè d’especialitat, preparat per emportar.

Pablo Pardo, un dels impulsors del projecte, explica que torren el cafè cada setmana a Girona: “El torro jo mateix amb tota la cura i tot allò que comporta tenir un cafè d’especialitat. És un tipus de cafè especial, de comerç just, cafè ecològic, diu. I afegeix que donen “un valor afegit a una cosa que prenem tots els dies”. Amb aquest projecte, també hi col·labora Davide Datti, un expert en cafè.

Un altre fet diferencial d’aquest nou quiosc és la selecció de revistes que s’hi poden trobar. Són publicacions, entre altres temes, de disseny, moda o arquitectura de caràcter internacional, bona part de les quals editades a Barcelona.

Disseny i premsa

La imatge del nou quiosc és de l’estudi Querida Studio i el disseny de l’espai de Squadra. Els dibuixos són de l’il·lustrador suec Robert Lönqvist. És un projecte en el qual el disseny té molt de pes, però els impulsors saben que la premsa és el que dona sentit a tot plegat. Ho demostra la diversitat de públic que tenen: els usuaris de sempre “que estan contents de tenir novament un lloc on comprar el diari, l’estudiant que passa i vol el seu cafè ràpid i la seva revista, també el turista…”, explica Pardo.

El quiosc obre de 8 a 18 hores de dilluns a divendres, i de 9 a 18 hores, el cap de setmana, però no descarten tancar més tard quan faci més bon temps.

Un 15 % dels quioscos, tancats

Fa temps que els quioscos de Barcelona busquen fórmules per superar la crisi en què es troben sotmesos. Segons un estudi municipal del 2018, a Barcelona hi ha 338 quioscos, dels quals un 15 % estan tancats. L’Ajuntament va anunciar una prova pilot a 10 quioscos de la ciutat en desús per reflotar-los i tornar-los a dotar de vida.