La doble titulació d’FP de radioteràpia i diagnòstic per a la imatge ofert per l’Institut Bonanova ha estat un èxit rotund. Almenys així ho indica que el 100% dels seus alumnes ja hagin trobat feina, fins i tot abans de graduar-se. Els 28 alumnes de la primera promoció d’aquesta formació professional s’han graduat aquest dimecres, i tots ho han fet amb un treball ja assegurat.

La doble titulació d’FP de radioteràpia i diagnòstic per a la imatge que ofereix l’Institut Bonanova, que pertany al Parc de Salut Mar, és pionera a Espanya. En tres anys, els 28 alumnes han obtingut la formació de tots dos graus, que cursats per separat tindrien una durada de quatre anys. Els alumnes poden fer i interpretar proves com les mamografies o les ressonàncies magnètiques.

Els avenços tecnològics requereixen més especialització per part dels equips que faran la diagnosi: cal més eficiència i més coneixement de les possibilitats dels recursos. En aquest sentit, la formació professional prepara els alumnes perquè facin i interpretin proves de diagnòstic per a la imatge i, alhora, per aplicar els tractaments radioterapèutics. L’especialització afavoreix l’ampliació de coneixements als equips assistencials dels hospitals.