“Aquest centre és únic en el seu gènere a Barcelona”. Ho diu la Bibiana Duran, que des de fa cinc anys regenta Flow Feel Good Company al centre comercial. “Els petits ‘shopping’ que rescaten la singularitat marquen la diferència entre una ciutat i una altra”, afegeix. Duran creu que amb la globalització “a totes les ciutats s’acaben imposant les mateixes marques i al final ja no sabrem si som a París o Barcelona”.

L’aposta per “les grans marques”, és també el que critica Maria del Mar Capellades. És la propietària de la Llibreria Pedralbes Centre: “Colonial vol tancar per fer locals més grans i no haver de gestionar un centre comercial. Nous locals que no estan pensats per a petits emprenedors perquè no en podem assumir el lloguer”. Quan tanqui el 31 de juliol no té previst traslladar el negoci a un altre local: “Em dedicaré a una altra cosa. He perdut molta energia durant aquest temps”.

La direcció del centre ha preferit no fer declaracions fins que el tancament no sigui efectiu però ha explicat a betevé que està treballant per “facilitar el màxim” el tancament o trasllat de les botigues a altres punts del districte o la ciutat. També explica que vol que sigui un procés “tan alegre com sigui possible i sense tristeses”. Per aconseguir-ho ha omplert els locals que ja estan buits, com el de la firma Mango, amb exposicions d’art.

Alguns propietaris ja saben on traslladaran el negoci. La Susana Escat de la botiga de dolços Pirulas, s’instal·larà a la ronda del General Mitre amb el carrer de Modolell: “Ens hem hagut de buscar la vida. No ens esperàvem la decisió de Colonial. Ens ho van comunicar via burofax a principis d’any, marxem sense indemnització, ha suposat un greuge molt important”, explica. Escat defensa la importància del petit comerç: “Hi crec molt, crec que ha de tornar”.

El Bulevard Rosa també tanca

L’adeu del Pedralbes Centre se suma al de les galeries Bulevard Rosa, al passeig de Gràcia, que també abaixen la persiana aquest estiu. De fet, Pedralbes Centre va néixer el 1989 com a rèplica del Bulevard Rosa a les Corts. Poc després de la inauguració va canviar de nom i es va convertir en Pedralbes Centre amb gestió directa de la immobiliària Colonial. Firmes avui consolidades com Tous o Mango van obrir la seva primera botiga  a Barcelona al Pedralbes Centre.