El Saló Internacional del Caravaning torna a la Fira Barcelona del 12 al 20 d’octubre i posa en primera línia les autocaravanes i les furgonetes càmper. Enguany hi participen 130 empreses i s’hi poden trobar fins a 700 vehicles en exposició en un total de 36.000 metres quadrats, 26.000 dels quals estan dedicats a les autocaravanes.

Pel que fa a les furgonetes càmper també s’estenen ràpidament. Al Saló Caravaning aquests grans vehicles amb mobiliari a l’interior representen la segona àrea que més creix amb relació al 2018 i enguany ocupen 4.100 kilòmetres quadrats. També ha augmentat el nombre d’empreses participants, que han passat 23 el 2018, a 27 el 2019. Els accessoris són imprescindibles en aquests tipus de vehicles i han passat a tenir el doble d’espai que l’edició anterior.

Les autocaravanes, una altra varietat en auge

Es tracta d’una ampliació d’espai que podria venir alimentada per l’augment del caravàning com una alternativa als viatges convencionals. De fet, ASEICAR afirma que en els últims sis mesos s’han matriculat més de 1.200 vehicles, amb una mitjana de set al dia.

El saló també proposa experiències viatgeres

El Caravaning també posa l’ull en el sector turístic amb un total de 1.700 metres quadrats que recreen un entorn exòtic. Aquí es presenta una oferta d’una vintena de vehicles aptes per circular per terrenys poc convencionals. Camions amb tracció a les quatre rodes i habitacle integrat, furgons aptes per a tots els terrenys, tendes de sostre d’alta resistència o remolcs fora asfalt.