(ACN) Vaixells híbrids, llanxes que funcionen amb energia solar, boies que filtren microplàstics i productes fets amb plàstic reciclat han ocupat els molls del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, en la inauguració de la 58a edició de la fira, centrada en la sostenibilitat i la conscienciació de l’impacte de la nàutica en l’entorn marí.

Xifres rècord d’ocupació, vaixells i expositors

El saló disposa aquest any de 290 expositors i més de 700 embarcacions, de les quals 180 a l’aigua, unes xifres d’ocupació “rècord” que mostren el bon moment que viu el sector, ha assegurat el president del saló, Luis Conde, que ha inaugurat la mostra acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. Calvet ha anunciat que el govern espera tenir enllestida la nova llei de ports en un any i que la normativa donarà una importància central als “aspectes mediambientals”.

En aquest sentit, Calvet ha considerat que l’activitat nàutica no s’ha de limitar però sí “descarbonitzar” en temps d’emergència climàtica.