Els veïns i activistes s’han mobilitzat al número 6 del carrer de Sant Bartomeu, al barri del Raval, per evitar el desnonament de la Tamara i les seves filles menors. Tot i la pressió veïnal finalment s’ha executat. S’ha produït un gran desplegament policial a la zona i hi ha hagut enfrontaments entre els veïns i els agents que han acabat amb càrregues. Hi ha hagut diversos ferits, també agents, i un fotoperiodista colpejat. Al voltant de l’edifici s’han manifestat desenes de persones i també a l’interior de la finca.

Fonts de la policia catalana han assegurat que han hagut de fer ús de la defensa perquè han rebut agressions puntuals i els han llançat objectes. Els cops, segons el Sindicat d’Habitatge del Raval, s’han produït quan ja s’havia tret la família del pis. Per això, des de l’entitat critiquen que la policia actua quan els veïns es mobilitzen de forma pacífica.

Allau de crítiques

Des del govern municipal consideren que l’actuació policial ha estat desproporcionada i el centre Irídia considera que la decisió d’intervenir ha estat “equivocada” i està analitzant si s’ha comès alguna il·legalitat.

Matí de mobilitzacions veïnals

Aquest dijous ha estat una jornada amb diversos desnonaments previstos. El del bloc ocupat Llavors, al Poble-sec, s’ha aturat gràcies a la protesta dels veïns. Aquí s’han produït moments de tensió.

També s’ha aconseguit aturar de nou el desnonament d’una veïna, la Manuela, al carrer d’Obradors. L’han intentat desallotjar en diverses ocasions. La dona viu en un pis en condicions pèssimes, sense aigua, ni lavabo, ni tampoc dutxa.