S’havia convocat els veïns aquest dijous per intentar aturar el desnonament de la Manuela, una dona de 60 anys que viu al número 5 del carrer d’Obradors, al barri Gòtic. Gràcies a la pressió veïnal i als activistes no s’ha executat. La comitiva judicial no ha pogut entrar al carrer de la Manuela perquè hi havia molta gent concentrada i el desnonament s’ha ajornat.

La Manuela viu en un pis amb condicions pèssimes. L’habitatge no té aigua corrent, ni lavabo, ni tampoc dutxa. Aquesta dona va deixar de pagar el lloguer del pis fa dos anys, quan diu que l’operari d’una constructora li va destrossar la casa. “Em van trencar el lavabo, els mobles i em van deixar els cables per terra amb aigua”, diu la Manuela. Va posar una denúncia per assetjament immobiliari però va ser arxivada.

L’Ajuntament coneix el cas i des de la Plataforma Resistim el Gòtic afirmen que Serveis Socials li va oferir anar en un pis tutelat per a persones majors de 65 anys, però que va rebutjar perquè té un fill a punt de sortir de la presó que no podria acollir. Ara forma part de la llista de la Mesa d’Emergència. La dona demana a la propietat que la deixi viure al pis almenys dos mesos més, que és el termini que li dona l’Administració per oferir-li un habitatge de la Mesa.

Aquest dijous ha estat una jornada de mobilitzacions veïnals perquè hi havia diversos desnonaments previstos. El bloc ocupat Llavors, al carrer de Lleida, n’era un. Finalment no s’ha desallotjat les sis famílies que hi viuen.