El Riera Baixa Market torna els dissabtes al carrer de la Ribera Baixa, al Raval. És una iniciativa que ja fa un any i mig que es fa però que, amb el confinament pel coronavirus, la van haver d’anul·lar. Petits comerciants del barri surten al carrer i hi munten parades on s’hi poden trobar llibres, discos i, sobretot, roba clàssica de segona mà.

Un dels organitzadors i membre de l’Assemblea Acció Riera Baixa, Santi González, assegura que la facturació els ha baixat un 60 %. Veu en la represa de l’activitat al carrer un brot d’esperança per refer-se.  Afegeix, també, que aquest tipus d’iniciatives ajuden a la cohesió veïnal. “Abans es coneixia tothom a l’escala i això s’ha perdut”, diu.

Una aposta per la diversificació

Qui tampoc perd l’esperança són en Mario i la Teresa. Un matrimoni que es dedicava a l’hostaleria, però que ara vol fer el salt a la venda de llibres de segona mà. Tenen previst obrir una llibreria en un dels locals del carrer que van haver de tancar per la crisi de la covid-19. Amb tot, d’un total de 16 comerços, dos no han sobreviscut.

Asseguren que en una situació de crisi com l’actual, on el turisme és una de les fonts d’ingrés econòmic més importants, cal diversificar-se i apostar per altres tipus de negocis.

El que no s’ha pogut reprendre, perquè no se’n pot garantir la distància de seguretat, són els dinars populars que organitzaven els veïns del barri.