espai de recerca de feina a barcelona activa

El programa Mentoring+ té com a objectiu reactivar laboralment persones que ja s’han rendit i han desistit de buscar feina. És una iniciativa de Barcelona Activa, que ja acumula 12 edicions i que consisteix a buscar persones que, a través de la seva experiència, puguin fer de mentores a d’altres que estan a l’atur mitjançant consells i recomanacions. De moment, formen part del projecte 100 mentors voluntaris. La meitat, aproximadament, tenen més de 50 anys i el 80 % tenen estudis universitaris.

Qui rep acompanyament per trobar feina?

Aquest programa de Barcelona Activa actualment dona suport a 200 persones, segons ha informat l’Ajuntament. Més de la meitat, un 61 %, són dones, i la majoria tenen més de 45 anys. Pel que fa al nivell d’estudis dels participants, el 42 % tenen estudis primaris o no en tenen.

Mentoring+ crea xarxes de suport a gairebé tots els districtes de Barcelona. De fet, Barcelona Activa també vol crear vincles i complicitats, per això busca crear equips de persones que visquin al mateix barri.

Els beneficis del programa

A través d’aquest programa, Barcelona Activa busca fer front a la bretxa de gènere al mercat laboral, ja que asseguren que les dones tenen més dificultats per trobar feina. A més, fa incidència a ajudar persones de més de 45 anys i gent que tingui pocs estudis. També apunten que una de les feines dels mentors és trencar amb l’aïllament de les persones que fa anys que no treballen.

Barcelona Activa assegura que l’impacte del programa té resultats immediats i que aconsegueixen que els participants trobin feina o facin passos importants per aconseguir-ne, com inscriure’s a cursos de formació.