taxi

El sector del taxi es reunirà aquest dimarts a les 13 h amb representants del govern de la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per tractar d’evitar la convocatòria d’una vaga durant la celebració del Mobile World Congress. La trobada se celebrarà al Departament de Territori i Sostenibilitat i ha estat convocada pel govern català i l’AMB després que la setmana passada els taxistes amenacessin amb mobilitzacions si les administracions no accepten una reunió.

El sector del taxi ha agraït la rapidesa amb què s’ha convocat la reunió i asseguren que hi assistiran “per demanar explicacions”, a l’espera que “s’obri una via ràpida de solucions”, tal com ha detallat el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, a través d’un comunicat. En aquesta línia, Álvarez es mostra confiat que els Mossos d’Esquadra i les policies locals dels municipis de l’àrea metropolitana “es posin a treballar amb la màxima urgència” per garantir el compliment del decret que regula l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor, coneguts com a VTC.

Les línies vermelles dels taxistes

Els taxistes assenyalen diverses línies vermelles “en les quals serem inflexibles fins que es compleixin”, assegura Álvarez. En aquest sentit, reclamen la creació d’un registre electrònic per controlar la precontractació del servei de VTC amb 15 minuts d’antelació, que els preus siguin visibles dins d’aquests vehicles i identificacions exteriors que mostrin els dies de descans obligatori setmanals.

En la trobada hi participaran el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi, Rosa Alarcón. Els taxistes estaran representants per Elite Taxi, STAC, Anget i TLU.