Aquest dimarts 7 de gener s’inicia el període “oficial” de rebaixes d’hivern. La majoria de comerços de la ciutat, des de les grans cadenes fins als petits comerciants, apliquen descomptes als seus productes durant diverses setmanes.

Tot i això, els efectes de la campanya de rebaixes es veuen, cada cop, més deslluïts. El motiu és la celebració de jornades de descomptes anteriors, especialment enfocades a les compres nadalenques. És el cas de dies com el Black Friday o el Cyber Monday, que cada cop enregistren més vendes a la ciutat. De fet, aquest any, els comerços han obert ininterrompudament des del 29 de novembre i molts comerços ja fa dies que han penjat el cartell de rebaixes.

La fi de les rebaixes regularitzades

Aquest fenomen es produeix arran de la liberalització del període de rebaixes. Tot i que ara no s’estableix un termini concret, la Generalitat sí que recomana que s’estableixin entre el 7 de gener i el 28 de febrer i entre el 28 de juny i el 31 d’agost. També influeixen els nous hàbits de consum, com la venda online.