La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat des de Suïssa que “no hi ha alternativa a posar-nos d’acord i fer govern és imprescindible”. Rovira ho ha dit en l’entrevista a l’ACN que aquest divendres ja va permetre a la republicana trencar el seu silenci després de marxar de Catalunya. La republicana apunta que ja s’ha iniciat el compte enrere per a unes noves eleccions si no hi ha president ni govern d’aquí a unes setmanes.

Marta Rovira defensa que els partits independentistes “tenen l’obligació” d’arribar a un consens després dels resultats sorgits de les eleccions del 21-D. La secretària general de la formació ha fet una crida als partits sobiranistes a dialogar “de forma serena i ferma” per arribar a acords. Sobre la decisió de no permetre que Jordi Sànchez pugui sortir de la presó de Soto del Real per assistir al debat de la seva investidura, Rovira apunta que “el temps ha començat a córrer” i ha alertat que “ara sí que tenim una fita”, en relació amb una possible convocatòria d’eleccions forçada si no s’investeix cap president en les properes setmanes.
 Sobre què està fent a Suïssa, Rovira ha assegurat que està parlant amb diversos líders polítics catalans, entre ells Carles Puigdemont, sobre els fets que s’estan succeint a Alemanya, Bèlgica, Escòcia i també Catalunya. Rovira ha apuntat a aquesta necessitat de fer govern després de fer-se públic aquest divendres, en la mateixa entrevista, que va decidir marxar a Ginebra per “recuperar la llibertat d’expressió” i perquè se sentia “amenaçada”.