“Santa Eulàlia gloriosa, vetlleu pels barcelonins”. Com si es tractés d’una pregària, el president de l’associació Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha intercalat aquest fragment dels goigs a Santa Eulàlia en un discurs en què ha passat revista a la gestió del govern de Barcelona en Comú en qüestions com l’ordenança de terrasses, el “top manta” o el turisme. Ho ha fet en qualitat de pregoner del primer pregó de Santa Eulàlia, que el Gremi de Restauració ha celebrat, aquest dimarts, amb una festa al local del fins fa poc restaurant Bellavista del Jardín del Norte, al carrer d’Enric Granados.

Els candidats han escoltat el pregó de Santa Eulàlia

A primera fila escoltant el discurs hi havia l’alcaldessa, Ada Colau, amb els regidors Agustí Colom i Janet Sanz. Per part de l’oposició no han faltat a la cita Xavier Trias, Alberto Fernández Díaz ni Carina Mejías. També hi han assistit els qui poden convertir-se en les cares noves de l’arc municipal: Josep Bou, candidat a l’alcaldia del PP, i el també candidat Manuel Valls. Salutacions efusives i un ambient molt festiu tot i el contingut del discurs de Sans, que ha advertit que volia ser “un vehicle per expressar la visió de la ciutat de la societat civil i el teixit empresarial.”

El sector, en paraules de Sans, creu que el mandat de Barcelona en Comú ha estat agredolç perquè Colau “ha confós els enemics a què s’havia d’enfrontar”. Segons l’empresari, l’embat a realitats com les terrasses o el turisme han restat energia per combatre la inseguretat o millorar la mobilitat “més enllà dels carrils bici”.

Evitar els prejudicis

En un altre moment del pregó, Lluís Sans ha llançat un missatge als candidats a l’alcaldia de cara a les eleccions del maig i els ha demanat valentia “per obrir-vos a totes les Barcelones i no només aquelles que formen part de la vostra trajectòria personal o del vostre entorn polític”. Els ha convidat també a evitar els prejudicis per veure tot el que uneix aquestes Barcelones. El propietari de la botiga Santa Eulalia ha dit que no se sentia representat quan es vincula l’empresariat “amb precarietat de sous i voracitat per ocupar l’espai públic”.