terrasses plaça Reial

Un altre crit d’alerta dels restauradors de la plaça Reial. Aquest col·lectiu assegura que l’impost de les terrasses els està asfixiant malgrat la bonificació del 75 % que aplica l’Ajuntament per la pandèmia de la covid-19. Aquests negocis passen per un moment difícil per la manca de turistes i les restriccions d’horaris, que diuen, s’ha agreujat per la taxa de terrasses. L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial denuncia que en alguns casos aquest impost s’ha incrementat fins a un 61 % l’any 2020 respecte a l’any anterior.

Més de la meitat dels negocis, tancats

Després d’un any de pandèmia, l’associació assegura que la plaça està buida i gairebé no hi ha clients. De fet, més del 50 % dels establiments de l’emblemàtica plaça no han tornat a treballar des de l’inici.

Per això, no entenen “la manca de sensisiblitat” del govern municipal perquè els obliga a assumir un increment de fins al 61 % en l’impost de terrasses. Aquest increment de la taxa es va aprovar abans de la pandèmia i ja va generar nombroses crítiques dels restauradors de la plaça.

500 llocs de treball en joc

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial també assegura que la majoria de negocis són empreses familiars que han hagut d’endeutar-se demanant crèdits ICO. Expliquen que del futur d’aquests locals depenen 500 llocs de treball.

L’entitat també reclama al govern municipal un canvi de categoria dels establiments afectats a l’ordenança fiscal. Segons l’Associació van presentar un informe perquè es modifiqui la categoria 0 per la 1 i demanen diligència en la revisió per preservar la continuïtat d’aquests negocis.