Una de les impulsores del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi del 27 de març, Gemma Recoder, ha avançat al programa ‘reset’, de betevé, que “tot fa preveure que els resultats seran positius“. Amb un gran somriure d’orella a orella, la també directora del Canet Rock no n’ha volgut donar més detalls. “No em deixen dir res”, ha remugat, i ha citat a tothom el dia 27 d’abril, quan finalment es donaran a conèixer les conclusions de la prova pilot en una roda de premsa molt esperada.

Recoder ha assegurat que la iniciativa, impulsada per la plataforma Festivals per la Cultura Segura, ha generat un gran interès internacional, fins al punt que diversos mitjans de comunicació d’arreu del món han demanat acreditació per a la roda de premsa del dia 27. Així mateix, la impulsora del concert ha explicat que hi ha “gent de diversos països, com ara França o Itàlia, que van venir com a observadors i volen reproduir-ho als seus països“.

Una esperança per als festivals

Els resultats de la prova pilot del Sant Jordi podrien obrir una porta a l’esperança per als festivals de música previstos per a aquesta temporada de primavera i estiu. Recoder ha posat com a exemple el Canet Rock, del qual és la directora, i ha anticipat que vol que sigui “el més semblant possible al que era“. En aquest sentit, ha assegurat que “el que no farem és un Canet Rock asseguts perquè és desvirtuar la festa“.

No farem un Canet Rock asseguts perquè és desvirtuar-lo, ha de continuar sent una festa, encara que sigui amb mascareta i antígens”
Gemma Recoder, directora del Canet Rock

No obstant això, també ha admès que s’hauran de seguir “totes les normes de seguretat” i ha dibuixat un festival “amb mascareta, amb tests d’antígens i en què estiguin separades les zones de menjar i de begudes“. En aquest sentit, Gemma Recoder ha subratllat que prenen com a “model” el concert de Love of Lesbian no només per al Canet Rock, sinó també per a altres festivals, com el Cruïlla o el Vida.

Tan segur com entrar a un quiròfan

Tots volíem que passés una cosa així“, ha exclamat a ‘reset’ la productora musical, Glòria Castellví, en referència als bons resultats que s’esperen de la prova del Sant Jordi. La també representant de grups com Lax’n’Busto i Els Pets ha dit que veu “una llum” en notícies com aquesta i ha arribat a considerar el fet d’anar a un concert com a “tan segur com entrar a un quiròfan“.

Love of Lesbian: “Servirà per obrir un camí”

Oriol Bonet i Julián Saldarriaga, membres de Love of Lesbian, estan convençuts que el concert del Sant Jordi “servirà per obrir un camí” de cara als festivals de música dels pròxims mesos i que “obre una porta que segurament permetrà que es puguin fer més concerts“. Els dos músics també han confessat que van tenir “molts dubtes” sobre si havien de participar en aquest esdeveniment, però han assegurat que ara se’n senten “molt orgullosos”.