Els veïns aplegats al voltant del col·lectiu a favor de la Casa Buenos Aires i amb el suport d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Podem Catalunya i la CUP han tramitat aquest dimarts una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per demanar a la Generalitat que miri d’aturar el procés de desnonament amb data oberta que pesa sobre l’edifici ocupat, una joia modernista de Vallvidrera.

Un projecte comunitari

Els veïns que van entrar a viure a l’edifici de l’antic hotel Buenos Aires per evitar que l’enderroquessin creuen que les activitats que s’estan duent a terme a la Casa Buenos Aires actual —entre d’altres les que organitza la cooperativa de consum ecològic, el casal de joves o un grup de teatre— deixaria orfe el barri d’equipaments on poder reunir-se.

Un desnonament sense aturador

Asseguren, també, que han intentat posar-se en contacte amb els propietaris, la congregació religiosa dels Pares Paüls, per mirar d’arribar a un acord, però que totes les negociacions han estat infructuoses. Després que el jutge donés la raó als Pares Paüls, els veïns van aconseguir frenar un desnonament el 15 d’octubre. Malgrat els intents per part de l’Ajuntament de negociar amb la propietat finalment es va optar per iniciar un procés d’expropiació. Tot i això, el desnonament va per una altra via judicial i, per tant, es pot produir en qualsevol moment. Amb la tramitació de la proposta de resolució d’aquest dimarts es vol salvaguardar la feina social que es fa des de la Casa Buenos Aires per a tot el barri i evitar que es transformi en un hotel de luxe.