L’oci nocturn és un dels sectors més tocats per les restriccions de la pandèmia del coronavirus. El toc de queda els impossibilita continuar amb la seva activitat habitual i han hagut de buscar altres fórmules per adaptar-se a la nova realitat. Alguns dels establiments han explicat al programa ‘reset’, de betevé, la seva experiència.

Una de les alternatives que han adoptat els bars musicals i les petites sales de concert és la dels vermuts de cap de setmana. Molts d’aquests locals han optat per romandre tancats els dies laborals i obrir tan sols els dissabtes i diumenges al migdia.

L’Heliogàbal, de Gràcia

El propietari de la sala Heliogàbal de Gràcia, Albert Pijuan, ha explicat a ‘reset’ que han optat per “reinventar-se“. Tot i el “desànim” que admet que senten pel fet d’haver hagut de posposar i cancel·lar molts dels seus concerts, han decidit fer vermuts de cap de setmana, a partir del 6 de març, en què actuaran “solistes” amb un to més “íntim“. De cara a l’estiu, Pijuan demana que se’ls permeti fer concerts de petit format a l’aire lliure.

El Madame Jasmine, del Raval

Una fórmula similar és la que ha adoptat el Madame Jasmine, un petit local del barri del Raval, on habitualment es fan actuacions i performances de petit format. El seu copropietari, Patrice Rondo, ha dit que estan “marejats” pels canvis d’horaris i restriccions i ha explicat que han començat a oferir una “carta de vermuts i de tapes“, només els caps de setmana, perquè la resta de dies “no serveix per a res“.

Lots de gintònics a casa

Un altre exemple d’adaptació és el del Xixbar, una cocteleria especialitzada en ginebres del barri de Sant Antoni. Amb els horaris d’obertura actual del sector de la restauració, aquest establiment ha optat per no obrir i el seu propietari, Mike Cruickshank, ha obert un comerç electrònic per vendre les seves “ginebres infusionades“, que fa 15 anys que elabora, en unes caixes portables que es poden demanar a domicili.