Les sales de concerts barcelonines han demanat a l’Ajuntament permís per poder programar actuacions a l’aire lliure quan arribi el bon temps. El propietari de la sala Heliogàbal, Albert Pijuan, ha explicat al programa ‘reset’, de betevé, que els locals de música de petit format no podran resistir un any més amb les restriccions per la pandèmia i han buscat una fórmula que els permeti sobreviure.

Volen poder fer concerts a places i jardins, “tal com van poder fer l’any passat festivals com el Cruïlla, el Grec o el Sala BCN a Montjuïc”. Demanen poder organitzar actuacions amb aforament limitat i en l’horari que marqui el Procicat: “Entenem que no hi haurà problema perquè sanitàriament és més segur poder fer actuacions a l’exterior”, ha dit Pijuan.

L’empresari ha detallat que moltes sales a la ciutat se senten oblidades en un moment molt difícil: “Els lloguers hem aconseguit que ens els ajustin però les despeses fixes es mantenen i la facturació ha caigut en picat”. Calculen que fins al maig poden anar tirant però reclamen solucions per a l’estiu.

Fonts municipals han explicat a betevé que, de moment, no els consta cap petició sobre la celebració de concerts a places i jardins però des de l’ICUB “estem oberts a estudiar qualsevol proposta que s’encamini a reprendre l’activitat cultural, sempre seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries”.