La música en viu torna a l’Heliogàbal. Després d’uns mesos d’incertesa amb les restriccions sanitàries, ara han decidit tirar endavant dues propostes. Concerts vermut a la sala gracienca i un nou cicle, Segells Residents, per donar suport a les discogràfiques independents que sonaran a diferents espais.

Concerts vermut a l’Heliogàbal

La sala gracienca reprèn la programació després d’acabar l’any amb una celebració accidentada dels 25 anys i amb les restriccions de la covid-19. Ara, han decidit tornar amb dues propostes que reactivin el sector del petit format i la música independent. El pròxim 6 de març engega un cicle de concerts vermut els caps de setmana.

“Volíem repescar els artistes que hem hagut de posposar per l’aniversari. No fer la programació que fèiem habitualment per a 90 persones, fer-la per 20, això és trist i una mica ruïna, llavors, ara, com que hi ha un ajut molt interessant de la Generalitat ens hem empescat això de fitxar els solistes de bandes i amb aquest horari de cap de setmana de vermut”, apunta Albert Pijuan de l’Heliogàbal.

Explica que els concerts vermut es faran durant tota la primavera i la proposta ha estat un èxit. David Carabén, Joan Colomo i Lluís Cabot han esgotat les entrades dels dos passis que es faran en un sol dia, els podran veure 40 persones en dues tongades de 20, a les 13 i a les 14.30 h.

La sala continua amb un deute per les obres

La subvenció que la Generalitat ha posat en marxa per a la música en viu els ha permès reprendre l’activitat, tot i que la sala continua amb una situació delicada. L’Heliogàbal arrossega un deute derivat de les obres per adequar el local a la categoria d’espai de cultura viva, ara, però, amb la nova programació eviten que aquesta xifra augmenti. 

Un nou cicle: Segells Residents

A més dels vermuts, la sala impulsa el cicle Segells Residents. Una proposta per visibilitzar la feina de les petites discogràfiques en el circuit d’artistes emergents i la xarxa cultural de base. Aquest març serà per a Las Pibas Producen i, a l’abril, al segell Gandula que portaran els seus artistes per diferents escenaris com el CAT o Experimentem amb l’art.

Aquest primer any de pandèmia, el petit format ha estat molt oblidat, sobretot a l’estiu no vam poder treballar
Albert Pijuan, Heliogàbal

Han impulsat aquesta iniciativa, diu Pijuan, perquè durant l’estiu “tots els concerts que es van muntar van ser aforaments de 300 persones cap amunt, llavors tots els artistes que mouen aforaments inferiors no van poder treballar”.

Una nova entitat per a les sales de petit format

Ara, no volen que els torni a passar el mateix que a l’estiu passat, quan ja van demanar poder organitzar concerts a espais exteriors. Per això, les sales de petit format s’estan organitzant en una nova entitat, l’Associació Cloc!, per reivindicar la importància de mantenir viva la cultura i la xarxa als barris.