Malgrat tot, els hotelers admeten que les darreres setmanes les reserves s’han animat gràcies aquesta reducció dels preus de les habitacions. Entre els possibles motius d’aquest descens de reserves, la consultora apunta que hi ha la situació política a Catalunya aquests últims mesos, però també el fet que els congressistes ja es coneixen la ciutat d’altres anys i no necessiten tants dies per fer turisme.

Tot i això, moltes cadenes esperen estar al 100 % d’ocupació durant el MWC i asseguren que aquesta continuarà sent la setmana de més ocupació de l’any. D’altra banda, el Gremi d’Hotels de Barcelona afirma que les habitacions reservades directament per l’organització del congrés són gairebé les mateixes que l’any passat. Ja al novembre el president d’aquest gremi, Jordi Clos, va advertir que el 2018 seria el primer any en el qual el Congrés de Mòbils no incrementaria el nombre d’habitacions hoteleres.

Qui sí que preveu penjar el cartell de complet són els apartaments turístics. Esperen una ocupació de pràcticament el 100 %, amb uns preus molt semblants als de l’any passat. Apartur explica que el perfil dels clients  del MWC tenen un alt poder adquisitiu i que les reserves s’estenen també a altres municipis com ara l’Hospitalet o Sitges.