El Mobile World Congress ja és a tocar, un congrés de xifres, un any més, astronòmiques. Els organitzadors no es cansen d’insistir en els beneficis que l’esdeveniment comporta a la ciutat. I una de les dades que més ressonen és el de l’ocupació que genera: 13.000 llocs de feina, temporals de quatre dies.

Les empreses especialitzades en personal d’esdeveniments són les responsables de triar les cares visibles del congrés: hostes i conductors són els perfils més demanats. Quan queda menys d’un mes per a l’inici del Mobile, les entrevistes multitudinàries i els càstings ja han acabat i la llista de personal ja està gairebé tancada.

Fira de Barcelona confia en dues empreses per omplir les vacants necessàries perquè el Mobile vagi sobre rodes. És el personal que es dedica a donar les acreditacions, organitzar les cues que es generen, indicar als congressistes o marcar presència a les sales VIP.

Una d’aquestes companyies és Azafatas Tais, que durant els darrers mesos ha rebut més de 2.000 currículums per treballar específicament al Mobile. La majoria són estudiants universitaris que veuen en el congrés l’oportunitat de guanyar uns 300 € per quatre dies de feina.