Ja fa un mes que el Mercat Dominical de Sant Antoni va estrenar les noves instal·lacions. Aquestes quatre setmanes, les noves marquesines per al Mercat Dominical s’han omplert de llibres i compradors. Molts curiosos s’hi han acostat per primera vegada, arrossegats “per l’efecte crida de la novetat del mercat“, asseguren alguns dels llibreters, i altres “són clients que hem recuperat després que deixessin de venir a la carpa provisional”, asseguren. Tot plegat, dibuixa “un augment del 30 % en la facturació, comparat amb els números de la carpa provisional”, concreta Fuensanta Garcia, presidenta de l’Associació del Mercat Dominical de Sant Antoni.

Altres paradistes, com en Josep Maria Mesa, pronostica que els dies de pluja “hi pot haver degotalls, i poden caldre més mesures per protegir el gènere de l’aigua”. Una de les qüestions que preocupa, també, és que els dies de pluja “hi ha persones que s’amunteguen sota les porxades per evitar mullar-se, i dificulten el trànsit de persones cap a altres parades” repartides entre els quatre carrers que envolten el Mercat de Sant Antoni.

I aquesta és una de les queixes dels llibreters. Lamenten que la nova distribució de les parades, per trams i no pas de manera uniforme, desorienta alguns compradors que es pensen que el mercat s’ha reduït i no veuen que continua més enllà. Cal recordar que ara estan repartits pels quatre costats del Mercat de Sant Antoni i no tots en un sol lloc, com quan eren al carrer d’Urgell.