Els guardons Premi Barcelona Restauració, creats per l’Ajuntament, reconeixen i reivindiquen la restauració dels barris i la cohesió de la ciutat. Bendita Helena se suma a dos restaurants premiats anteriorment, que són el 5 Hermanos, guardonat per tota la seva trajectòria familiar, i el Mala Hierba, que va rebre el premi per la seva qualitat gastronòmica.

Bendita Helena és un local principalment de dia, on se serveixen esmorzars, ‘brunchs’, dinars i berenars, però no sopars. A més, els menús de migdia varien setmana a setmana i sovint s’inspiren en el menjar de diferents parts del món.

La Valerie Ramos i l’Ana Pérez es van conèixer fa sis anys, quan l’Ana va fer el ‘catering’ de la boda de la Valerie. La bona sintonia entre les dues les va portar a impulsar Bendita Helena plegades, un projecte que es va materialitzar fa dos anys amb l’obertura del seu local al carrer de Galileu de les Corts, on ho han fet tot elles: des d’habilitar el local fins a pensar cadascun dels plats de la carta.

Aposta per la cuina flexivegana

L’essència del local és la cuina flexivegana, és a dir, cuina feta, principalment, amb fruita i verdura però on també hi ha lloc per a aliments com el peix o els ous. Asseguren que és una tendència que cada vegada té més adeptes però que quan van obrir el seu local a les Corts, no era gaire comú. L’Ana és la cuinera del restaurant i  intenta sempre nodrir la carta d’ingredients interessants i de combinacions saboroses en les quals no es trobi a faltar la presència de la carn.

A més, creuen que una altra particularitat del seu local és que fan ‘comfort food’ o cuina confortable, un concepte que, segons elles, va molt més enllà  del fet de menjar sa, i que té a veure amb l’energia amb la qual es cuina i s’atén els clients ja que, asseguren, això influeix tant en el plat com en l’experiència de menjar.

A banda del local del carrer de Galileu, estan al darrere de la cafeteria de Coocció al mateix barri de les Corts. Les emprenedores  es van presentar als premis Barcelona Restauració a petició de l’Eix Comercial Sants Les Corts  i reconeixen que els va sorprendre molt guanyar, i asseguren que un premi com aquest les ajuda a continuar innovant i creixent.