La família de l’Assia, amb tres fills menors a càrrec, s’enfrontava aquest dimecres al quart intent de desnonament del pis on viuen des de fa cinc anys, al barri de la Bordeta. Finalment, el llançament ha quedat aturat, fins al 13 de desembre. L’objectiu, en aquestes dues properes setmanes és negociar una solució per evitar que hagin de marxar de l’habitatge.

Des de primera hora del matí, desenes d’activistes i veïns s’havien concentrat a les portes del número 46 de Rossend Arús en suport a la família. S’han mobilitzat diverses entitats i col·lectius del barri, com l’Escola Popular la Bordeta o l’escola comunitària La Troca. Alguns manifestants han mogut contenidors de la via pública per impedir la possible arribada dels Mossos d’Esquadra.

desnonament assia sants

El Grup d’Habitatge de Sants denuncia “el desemparament de les administracions” i la negativa de la propietat a oferir-los un lloguer social.

Diverses suspensions temporals del desnonament

El de l’Assia, el seu marit i els seus fills menors d’edat és un cas de fa molt temps. S’ha suspès temporalment el desnonament diverses vegades. La família ha rebut el suport d’entitats prohabitatge i de veïns, que, fins i tot, van ocupar una oficina del banc Santander. L’immoble és propietat de l’empresa Global Licata, vinculada a aquesta entitat bancària i també al fons d’inversió Cerberus. De fet, aquest és el novè intent de desnonament del pis, que havia estat ocupat abans.

El 36 % dels pisos de lloguer de Barcelona estan en mans de grans propietaris
Segons un informe de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge un 38,5 % dels habitatges de la ciutat són de lloguer

Mediació del govern municipal

Sobre aquest cas, fonts municipals han explicat a betevé que l’Ajuntament de Barcelona “està mediant” amb la propietat i la Generalitat de Catalunya per evitar el desnonament d’aquest dimecres i que la família pugui “quedar-se a l’habitatge de forma regular i estable“. Fins ara, el consistori ha ofert a la propietat incorporar-se al programa Reallotgem, tenint en compte que la família té un expedient favorable per obtenir un pis de la Mesa d’Emergència.

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que cal esperar, d’una banda, que la Generalitat incorpori el cas al programa i, de l’altra, que la propietat hi accedeixi.