pisos turistics al lloguer social

(EFE) La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, creu que aquest mes de desembre hi haurà “un esprint per intentar aprovar la llei d’habitatge”, el projecte de la qual es va aprovar el febrer passat i que regularà el lloguer d’habitatges.

Martín ha manifestat aquesta convicció en una sessió sobre les estratègies contra la gentrificació d’Escòcia, Berlín i Barcelona en el Fòrum d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (FHAR 2022), organitzat per l’Ajuntament i que reuneix durant dos dies una trentena de ponents locals i internacionals per debatre sobre l’accés a l’habitatge.

Martín creu que la llei no ha de diferenciar grans i petits propietaris

La regidora Martín ha assegurat que aquesta llei “fa tants mesos que està encallada per la resistència del Partit dels Socialistes a aprovar una regulació de preus efectiva per protegir els inquilins de les pujades abusives”.

Per Martín, la proposta dels socialistes de només referenciar l’índex de preus dels lloguers dels grans tenidors i permetre als petits propietaris fixar lliurement el preu en els contractes nous és “una bogeria”. La regidora dels comuns creu que, per protegir els petits propietaris, la llei ja incorpora una compensació fiscal per als que lloguin segons l’índex de preus i pensa que diferenciar grans i petits tenidors afavoreix el “feta la llei feta la trampa”.

“Fer aquesta diferència és restar-li la meitat de la potència [a la regulació de lloguers], deixar la gent que lloga habitatges de petits propietaris desemparada”, ha sostingut la regidora barcelonina, que ha recordat que a Barcelona representen el 40 % dels inquilins.