Una quarantena de veïns s’han concentrat aquest divendres a la tarda davant l’oficina del banc Santander del carrer de Sants per demanar a l’entitat que retiri la denúncia contra 15 manifestants que van ocupar al juliol l’oficina bancària en suport a una família del barri que havia de ser desnonada. Han empaperat la façana de l’oficina amb cartells en què es pot llegit “Sants contra Santander”.

Sota el lema “Som tot un barri”, diverses entitats han iniciat una campanya de suports que ja té l’adhesió de 180 entitats i col·lectius, que inclou moviments socials, cooperatives, petits comerços, associacions de famílies i espais culturals, entre d’altres. Demanen a l’entitat bancària que retiri la denúncia contra els activistes i que ofereixi un lloguer social a la família afectada. També han demanat suport a les entitats adherides per evitar el nou desnonament fixat pel 30 de novembre.

Acusats d’haver violat un domicili jurídic

A banda d’empaperar l’oficina, els manifestants han llegit un manifest per demanar més suport d’entitats i moviments socials del barri. 15 dels activistes que van participar en l’acció del juliol s’enfronten ara a un procediment judicial penal en el qual se les acusa d’un delicte de violació del domicili jurídic, ocupació i desordres públics.

Aquesta no era la primera vegada que s’ocupava la mateixa oficina pel cas de l’Assia i la seva família. Al febrer ja s’hi va fer una altra acció. Només cinc dies més tard, el desnonament es va suspendre de manera temporal, després que el jutjat rebés l’informe de vulnerabilitat dels Serveis Socials.

Demanen la retirada de les denúncies

Les entitats exigeixen als responsables de l’oficina que retirin la denúncia, perquè asseguren que no hi va haver cap acció que la justifiqui. Afirmen que els fets van succeir de forma pacífica per part dels manifestants. A més recorden que, tot i que el jutjat va aturar el desnonament i va ordenar que s’oferís un lloguer social, la família encara no ha rebut cap proposta.