El jutge ha suspès temporalment el desnonament de l’Assia i els seus tres fills, una família que viu a Sants des de fa tres anys, després de rebre l’informe de vulnerabilitat dels serveis socials. Mentrestant, des del Grup d’Habitatge de Sants continuen intentant negociar un lloguer social amb la propietat, que asseguren que és un fons voltor. De fet, divendres 18 de febrer, desenes de persones van ocupar una oficina del banc Santander per protestar contra el llançament previst per aquest dimarts i per exigir una solució negociada.

L’entitat assegura que l’Ajuntament també ha intentat fer de mediador en el cas però que la resposta per part de la propietat no ha estat positiva. De fet, afirmen que l’empresa propietària ha ofert diners a la família per marxar del pis. El de l’Assia es tracta d’un cas d’estafa, segons explica el Grup d’Habitatge de Sants, en què la família va pagar diners per entrar al pis, pensant-se que l’estaven llogant quan, en realitat, entraven a un immoble ocupat. Ser víctima d’una estafa a l’hora d’aconseguir un habitatge no és un cas aïllat. De fet, aquest dijous es va fer públic el cas d’un noi estafat per entrar a viure en un local sense dutxa al Guinardó.

Segons ha explicat el Grup d’Habitatge de Sants, la suspensió temporal del desnonament els dona marge per intentar buscar un sostre a la família afectada. Asseguren que no poden accedir a la Mesa d’Emergència Social ni tampoc al programa Reallotgem perquè es troben en situació administrativa irregular. Ara bé, esperen que això es pugui solucionar en els propers tres mesos. Justament dilluns, també es va ajornar un desnonament al Besòs d’una família amb una nena de quatre anys després que el jutge rebés “in extremis” l’informe de vulnerabilitat dels serveis socials.