Una trentena de persones han ocupat una oficina del banc Santander al carrer de Sants per reclamar una solució per a l’Assia i la seva família, amb tres fills menors a càrrec. El 18 de juliol s’enfronten a la vuitena ordre de desallotjament, malgrat que el Grup d’Habitatge de Sants assegura que tenen dret a un lloguer social. A l’oficina s’hi han quedat durant hores, no han aconseguit cap reunió i finalment els Mossos d’Esquadra els han desallotjat.

Tot i que el banc no és el propietari directe del pis on viuen, l’entitat prohabitatge assegura que forma part de l’entramat empresarial que en té la titularitat. Per això, els concentrats han exigit solucions a l’entitat. Mentre que a l’interior de l’oficina, un grup de representants reclamava negociar, a l’exterior s’hi ha mantingut una concentració de suport. A més d’activistes en defensa del dret a l’habitatge, també hi havia diverses entitats i col·lectius del barri, entre les quals les escoles on van els infants, l’Escola Popular de la Bordeta i l’escola comunitària La Troca.

Crítiques a l’administració

El Grup d’Habitatge de Sants també apunta a l’administració. Considera que les respostes oficials “són insuficients” i que no afronten la situació d’emergència d’habitatge actual. A més, denuncien que s’ofereixen “reallotjaments indignes, que trenquen les xarxes de suport veïnals i que enriqueixen directament a empreses turístiques i immobiliàries”.

Segons el Grup d’Habitatge de Sants, la família té un informe de vulnerabilitat i per això els haurien d’oferir un lloguer social. Segons han explicat, però, no poden accedir a la Mesa d’Emergència Social ni tampoc al programa Reallotgem, perquè es troben en situació administrativa irregular.

Aquesta no és la primera vegada que s’ocupa la mateixa oficina pel cas de l’Assia i la seva família. Al febrer ja s’hi va fer una altra acció. Només cinc dies després, el desnonament es va suspendre de manera temporal, després que el jutjat rebés l’informe de vulnerabilitat dels Serveis Socials.