Aquest dissabte s’ha posat en marxa una prova pilot perquè dones i menors d’edat puguin baixar del NitBus a demanda entre dues parades en zones industrials i de poca densitat de població. AMB ha decidit iniciar aquesta mesura, després que altres ciutats de l’estat ja l’estiguin aplicant. De moment s’implementa en fase de proves a la Línia N1 en el seu recorregut pel polígon industrial de la Zona Franca, entre les parades de Mercabarna i Aiguablava-Sa Tuna, i a l’N9 en el seu pas per Montgat i Tiana.

Des d’aquest dissabte a la nit els usuaris poden sol·licitar en quin punt volen baixar per acostar-se al màxim a la seva destinació. La intenció és reduir el trajecte que han de fer a peu tot sols de nit en zones amb poc moviment de gent. En un principi s‘atendran les peticions que facin menors i dones, però també s’intentarà atendre les peticions d’altres persones, en funció de la possibilitat del servei.

Com funciona? La persona que ho requereixi haurà d’avisar al conductor del lloc aproximat on vol fer la parada addicional. Amb aquesta informació el conductor intentarà buscar el lloc més segur per aturar-se.  Això sí, la baixada a demanda, fora de parades, només es permetrà per la porta davantera.

La prova pilot permetrà analitzar a l’AMB com afecta aquest tipus de mesura en l’operativa habitual de la línia pel que fa als conductors i a la regularitat del servei.