(ACN) La 58a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebrarà del 9 al 13 d’octubre al Port Vell, incrementarà un 7 % la superfície dedicada als expositors, fins als 26.649 metres quadrats i omplirà tot l’espai disponible, segons ha explicat aquest dijous el seu director, Jordi Freixes. Durant la presentació del certamen, Freixes ha dit que la mostra “no es planteja marxar del port”. La fira inclourà 290 expositors i més de 700 embarcacions, de les quals 180 flotaran al moll d’Espanya i el Moll de la Fusta. Entre els vaixells exposats, 10 són candidats a la millor embarcació europea de l’any.

Una edició compromesa amb la sostenibilitat

El president del saló, Luis Conde, ha assegurat que s’ha volgut fer una aposta decidida per la sostenibilitat i, per això, a la fira hi haurà vaixells solars, solucions per reduir microplàstics i jornades sobre residus marins.

L’aparador de la nàutica espera rebre 55.000 persones i certificar el “bon moment” del sector, després de cinc anys de creixement moderat de les matriculacions, ha remarcat Carlos San Lorenzo, el secretari general de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN).
Sobre la sentència del procés i la proximitat per dates amb el saló, Luis Conde ha explicat que no creu que les manifestacions de la sentència puguin afectar el desenvolupament del certamen.