Una seixantena de treballadors del Grup Amplifon han tallat el trànsit al carrer de Casp amb Pau Claris i a la Gran Via de les Corts Catalanes, després de concentrar-se a les portes de la botiga GAES que hi ha al número 22 del carrer de Casp. Amb aquesta acció protesten contra l’anunci de l’empresa que l’any passat va adquirir els centres GAES i la fàbrica de Microson a Barcelona, de fer un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà 188 persones arreu de l’estat. Segons explica el sindicat CCOO, es preveu que es quedin sense feina 98 persones a Amplifon i 90 a Microson, situada al Poblenou.

Diu el sindicat que aquests acomiadaments “suposen el 65 % de la plantilla” i que això comportarà una gran destrucció d’ocupació a la fàbrica que “en podria posar en risc l’activitat productiva”.

Protestes en contra de l’ERO

amplifon concentracions
Foto: @MLluita

A banda de la protesta d’aquesta tarda n’hi ha una altra de convocada per al proper 2 d’octubre. Els treballadors de Microson faran aturades a l’empresa diàriament, coincidint amb el temps de descans. El sindicat ha instat la direcció del grup italià Amplifon “a buscar alternatives necessàries per evitar la pèrdua d’ocupació a les empreses del grup”.