Durant els vuit primers mesos del 2019 han visitat Barcelona 8,1 milions de turistes que s’han allotjat en hotels o apartaments, amb un total de 22 milions de pernoctacions. Les xifres són les més altes de tota la sèrie històrica. De fet, aquest 2019 Barcelona acumula vuit mesos seguits de dades positives. L’estiu passat les dades també van ser positives i entre juny i agost es van incrementar un 4,6 % respecte al 2017.

Més turistes internacionals

Pel que fa al tipus d’allotjament, el que més ha crescut són les pernoctacions en habitatges d’ús turístic (+14,2 %), tot i que també ha estat un bon estiu per als hotels (+7,2 %). Als hotels l’ocupació mitjana ha estat per sobre del 90 %, mentre que als allotjaments turístics s’ha batut el record de 2,4 milions de turistes fins al mes de juliol.

Pel que fa a la procedència dels qui visiten la ciutat, creixen els turistes internacionals (+8,5 %), en detriment del turisme nacional (-3,6%). Per nacionalitats, els més nombrosos són els francesos, seguits pels americans, els anglesos i els italians.

El govern aposta per “gestionar millor” el turisme

“Ha estat un estiu bo, podem estar contents”

, ha valorat el regidor de Turisme, Xavier Marcè (PSC), que ha insistit en “gestionar millor” l’arribada de visitants. Marcè ha assegurat que el govern no està en contra del turisme, que aposten per diversificar l’oferta i contenir les xifres. “No estem en una dinàmica de reducció de turisme, ara, tampoc de creixement”, ha dit.

Xifres rècord a l’aeroport

L’estiu també ha deixat xifres rècord a l’aeroport amb 35,6 milions de passatgers fins al mes d’agost. De fet, les xifres a l’aeroport no han parat de créixer des del 2014 i precisament durant aquest mes d’agost s’ha assolit el màxim històric de tota la sèrie amb 5,4 milions de passatgers.

El sector turístic dona feina

Una altra de les dades positives que ha facilitat l’Ajuntament és l’increment de prop del 10 % de contractació al sector turístic. S’ha assolit la xifra record de gairebé 157.000 contractes al sector, amb una contractació que ha pujat tots els mesos del 2019 respecte de la de l’any passat.