Fent un tomb pel Mercat de la Concepció dos dies abans del dia de Nadal, clients i paradistes coincideixen a dir que els preparatius de les festes de Nadal aquest any estan marcats per la pandèmia. En general, diuen, la gent planifica menys i compra menys quantitat.

Al mercat hi ha el tràfec de gent habitual per aquestes dates, però això sí, tothom va amb mascareta i hi ha control d’aforament i gel hidroalcohòlic als accessos. Molts, a més, han hagut de canviar els seus plans a última hora seguint les últimes notícies sobre recomanacions i restriccions de mobilitat. “Tenim un apartament a Llívia, tots els veïns som molt amics i ho celebrem tots junts, però aquest any no podrem fer-ho“, explica l’Elena Benítez, una de les clientes que aquest dimecres al matí feia la compra al mercat. “Sempre venien tots els meus germans, però alguns tenen por i no vindran“, diu l’Eugènia Ros, una altra clienta del Mercat de la Concepció.

I això ho noten els paradistes. Molts expliquen que en general hi ha més improvisació i els clients els han fet menys encàrrecs. “Hi ha una mica de desgavell”, comenta la Concepció Fuentes Casanova, que és carnissera.

Però el que més asseguren que han notat els venedors és que es compra molta menys quantitat. Tot i això, tant clients com paradistes expliquen que aquests dies se segueix apostant per la qualitat.