trànsit ronda dalt

Després de dos anys de baixada (2019 i 2020), el descontentament pels problemes de circulació a Barcelona ha crescut aquest 2021, segons l’última Enquesta de serveis municipals. De fet, gairebé la meitat dels enquestats (un 47 %) asseguren que ha empitjorat els últims mesos, mentre que un 20,6 % creuen que està igual i un 28,2 % opinen que ha millorat. Això fa que la nota mitjana de la circulació sigui d’un 5,4, una dècima més baixa que l’any passat (tot i que, vista en perspectiva, representa la segona nota més alta des de l’any 1996).

12 barris suspenen la circulació

El 5,4 és la mitjana de la puntuació que posa cada barri de la ciutat. Si ens fixem en les dades en detall, es posa de manifest que 12 dels 73 barris de Barcelona suspenen la circulació, amb notes entre el 4 i el 5. Les notes més baixes les posen els veïns de Sarrià, les Tres Torres i Vallvidrera i les Planes (entre un 4 i un 4,5). Els altres barris que suspenen la circulació són la resta de barris de Sarrià – Sant Gervasi, Pedralbes, els barris del nord de Gràcia, la Dreta de l’Eixample i Sant Andreu.

A l’altra cara de la moneda hi ha els barris que posen les notes més altes: el Poble-sec, tots els barris de Ciutat Vella, Canyelles, les Roquetes i la Trinitat Nova. Tots aquests territoris posen una nota entre el 6 i el 6,5.

Cau la preocupació pel trànsit

Malgrat el lleuger empitjorament de la percepció de la circulació en el global de Barcelona, el cert és que l’enquesta municipal constata que aquest 2021 ha caigut la preocupació per la congestió del trànsit. Si bé l’any 2020 la circulació suposava el sisè problema més greu per als barcelonins amb un 5,5 %, aquest any la congestió del trànsit es manté com a sisè problema però amb un 4,7 % de les mencions. Això sí, l’aparcament es consolida com a servei municipal pitjor valorat, amb una nota de 4,1 sobre 10.