vàlvula radiador

(Redacció/ACN) El Consell de Ministres ha aprovat el pagament únic d’un xec de 90 euros a les famílies perceptores del bo social tèrmic. És una mesura extraordinària que pretén ajudar els consumidors més vulnerables a afrontar la despesa de calefacció per al proper hivern. El Govern espanyol espera que aquest taló estigui disponible el mes de desembre.

El Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic transferirà les partides corresponents a cadascun dels governs de cada comunitat autònoma, que són les administracions que faran efectiu el pagament del als beneficiats. Segons la ministra Teresa Ribera, el xec “té per objectiu donar un major volum de protecció per als mesos d’hivern per poder disposar de calefacció adequada a les llars”.

Més cobertura del bo social

El Govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el decret llei que suavitza la retallada al benefici d’aquelles elèctriques que apostin per contenir preus i no contribueixin a l’encariment de l’energia al mercat majorista. La mesura beneficiarà aquelles empreses que no s’han aprofitat dels anomenats beneficis caiguts del cel i a aquelles que mostrin una voluntat per firmar contractes nous a preus fixos amb consumidors industrials.

rentadora electricitat factura llum

A banda de les mesures aprovades entorn de les elèctriques, el mateix decret reforça la cobertura del bo social elèctric per ajudar les llars amb menys recursos. A partir d’ara, el descompte en la factura de la llum de les famílies vulnerables serà del 60 % —fins ara del 25 %—, mentre que en el cas de les famílies vulnerables severes la bonificació passarà del 40 % actual al 70 %. Segons les últimes dades facilitades pel govern de Sánchez, prop d’1,2 milions de consumidors estan acollits al bo social elèctric a l’Estat.