videjoc coronavirus

Des de fa setmanes el coronavirus ha eclipsat la majoria de portades dels mitjans de comunicació, així com les converses de mig món. Tothom busca informació sobre l’epidèmia. Fins i tot, hi ha qui la busca en el joc d’estratègia Plague Inc., que consisteix a crear i fer evolucionar un virus fins a extingir la humanitat. Tot plegat serveix per entendre com s’estén i funciona un virus d’aquestes característiques, a la vegada que es poden veure les mesures que poden prendre els estats per frenar-lo. En les últimes setmanes aquest videojoc s’ha convertit en una de les aplicacions de mòbil més descarregades, tant en Android com en iOS, un fet que ha obligat els desenvolupadors del joc a advertir els usuaris que la informació que hi surt no és real.

Al gener les descàrregues d’aquest joc per a ordinador van augmentar un 256 %. Segons les dades d’App Annie, el videojoc va ser l’aplicació més descarregada a la Xina el 21 de gener i, dos dies després, va passar el mateix als Estats Units. Tot plegat va passar quan es va començar a parla d’aquesta malaltia, de la qual encara es desconeix molta informació. Aquells dies, l’empresa propietària del joc va haver de publicar un tuit en el qual reconeixia que el web havia caigut per la quantitat de jugadors que estaven intentant utilitzar-lo. No és la primera vegada que passa una cosa així: durant l’Ebola van arribar a augmentar un 52 % les descàrregues setmanals del joc.

“Cada vegada que hi ha un brot veiem com augmenten els jugadors, les persones busquen saber més sobre com es propaguen les malalties i entendre la complexitat dels brots virals”, han explicat els desenvolupadors en un comunicat, en què recorden a la gent que Plague Inc. és un joc, no un model científic. “El brot de coronavirus és una situació real que està infectant molta gent. Els jugadors han d’obtenir la informació sobre aquesta malaltia directament de les autoritats sanitàries”, han sentenciat.

Els desenvolupadors del joc recorden que ells no han creat l’opció del coronavirus a l’aplicació, sinó que han estat els mateixos usuaris. Afirmen que encara es desconeix molta informació sobre aquest virus i que per tant en cap cas l’evolució que pot tenir al videojoc és real.