Després de quatre dies de moda i desfilades al Recinte Modernista de Sant Pau, el 080 Barcelona Fashion tanca portes aquest dijous i ho fa amb un balanç molt positiu. Segons els responsables de l’organització, el certamen ha estat un èxit de públic, amb prop de 23.000 assistents, i també pel que fa al volum de negoci del 080 Fashion Showroon, que ha superat els dos milions d’euros. També s’ha aconseguit un preacord amb la fira de moda de Nova York Fashion Coterie.

Segons ha explicat Marta Coca, la responsable del 080 Barcelona Fashion, estan molt satisfets amb les xifres finals de la passarel·la. “Aquesta edició era un repte perquè hem apostat per la pluridisciplinarietat”, ha dit. La proposta ha aconseguit atreure prop de 22.750 persones, entre assistents a les desfilades, compradors, públic en general i mitjans de comunicació.

En aquest sentit, ha destacat que han seguit “in situ” l’esdeveniment un miler de profesionals, dels quals un 20 % eren internacionals. “Ha augmentat la presència de mitjans estrangers i això ens ha donat més projecció internacional”, ha assegurat.

Preacords comercials

L’espai professional de venda i exhibició del 080 també ha assolit noves fites. Entre els preacords comercials, destaca una col·laboració amb la fira novaiorquesa Fashion Coterie. La directora d’aquesta fira, Susan Somerville, s’ha compromès a dur algunes de les marques presents en el 080 Fashion Showroom a Nova York perquè puguin donar-se a conèixer al públic americà.

En total, una cinquantena de compradors internacionals han visitat el certamen, amb una representació important de clients del Japó i el Regne Unit en les desfilades internacionals.

L’última desfilada, a càrrec de Juan Avellaneda

El barceloní Juan Avellaneda ha estat l’encarregat de cloure el 080 amb una performance interactiva amb què celebra els seus cinc anys com a firma. Amb #lessgrunge #moreglamour ha mostrat les seves darreres propostes per a dona.

Altres protagonistes de la darrera jornada han estat el dissenyador Juanjo Villalba, la firma Lagaam d’Inés Arroyo, Las Antonias i un nou talent, el dissenyador revelació Alled-Martinez.

Més firmes internacionals

Aquesta edició del 080 Barcelona Fashion, que va començar dilluns, ha estat marcada per una presència superior de firmes internacionals, tot i que també han desfilat alguns noms propis locals, com Custo Barcelona o Naulover. També hi ha hagut un espai per al record i l’homenatge a Andrés Sardá, que va morir el setembre passat.