Les antigues galeries Berlín —que feia més de 15 anys que estaven tancades— han reobert com a Mercat d’Autors, una aposta de l’empresa Ametller Origen per reivindicar els oficis més tradicionals.  La companyia catalana recupera un espai de més de 2.200 metres quadrats, que es convertirà també en un centre de comerç electrònic, des d’on vol repartir a domicili en mitja hora les adreces més propers.

Mercat d’Autors és un projecte únic a Barcelona i a Catalunya —explica Josep Ametller, cofundador d’Ametller Origen— pel fa al contingut de la botiga “en especial atenció als productes frescos, de qualitat i amb seccions especialitzades al càrrec de les quals s’han posat referents de l’ofici.”

És el cas del reconegut forner Jordi Morera, que obre a Barcelona el seu primer forn. Morera fa ell mateix la farina, cosa que diu “permet fer pans semiintegrals o integrals 100 % que acompanyen tots els àpats però d’una manera més saludable.” Al mercat també es revalora un altre ofici, el d’afinador de formatges. En aquest cas, l’encarregat és Sébastien Roueche, que reconeix que l’ofici d’afinador “comença en el moment de treure el motlle al formatge, llavors a la botiga, es conserva, es gira, es frega i es deixa que creixin el fongs, fins al punt que nosaltres considerem.” També a la cafeteria es podran fer degustacions de cafè i veure’n el procés de torrefacció.

Un centre de comerç electrònic

Josep Ametller explica que van escollir aquestes antigues galeries per la seva situació “al costat de vies importants de comunicació i perquè són en un barri, les Corts, que valora el bon menjar i la qualitat del producte.” A més, Ametller reconeix que la idea és convertir el Mercat d’Autors en un centre de comerç electrònic de referència “des d’on es vol repartir als domicilis més propers en un màxim de mitja hora.” Això serà al mes de març, quan es posarà en marxa un nou espai dins la botiga, que també podria arribar a tenir espais de degustació de cuiners de renom.

Recuperació d’unes antigues galeries

La nova botiga recupera un espai que feia més de 15 anys que estava en desús: les antigues galeries Berlín. Són el segon establiment d’aquest tipus que es recuperen a les Corts en poc temps, després que el 2018 Aldi obrís una gran botiga a les antigues galeries Numància, que estaven tancades des del 2017.